vineri, 14 septembrie 2012

In care sunt hater III negreala din cerul gurii II, ceva de genul asta sau cine-i teroristu'?

Urmare a profesiei de baza, mi se intampla sa ma bat destul de des de evenimente rutiere de ani buni de zile si, in urma grozaviilor vazute pe drumurile patriei, nu pot sa nu ma intreb si sa nu ma framant periodic despre felul in care  mor in fiecare an mii de romani.
Cu o luna sau doo in urma, auzisem in fuga calului pe la radio ca nu'sh ce atentat terorist prin moasa-sa pe gheata soldat cu moartea a (doi-trei -cinci-zece, nu mai tin minte exact cati)  catorva omi. Jale mare, apocalipsa. La fel si in trecut, manca un melc un om sau sfasia un dolfin ceva adolescent, sfarsitul la lume, cum ii posibil, vai, rahat pe pereti, hai sa ne cufurim de emotii.
Cum ii posbil asa ceva? Cum ii posibil?
Cineva de la noi din sat mi-o cerut ajutorul  pentru o prezentare  la comemorarea evenenimentelor din 11 septembrie, si m-am umplut instant de spume. Cum de-i posibil sa avem in fiecare an cate un 11 septembrie pe drumurile din Romania si sa ne lase reci chestia asta? Ma, voi sunteti sanatosi la cap ori is io anormal? Da? Bine!
Daca bine tin minte, suntem printre primii de prin iopropa cand ii vorba de numar de accidente/nr. de locuitori si daca nu chiar primii la numarul de morti  din accidente rutiere.
Cum ii posibil sa moara mii de oameni in fiecare an si sa privim lucrurile astea cu indiferenta?  Cat de ipocriti sa fim sa lesinam de ifose si sa ne cufurim tati ca wai, terorism, doi morti si patru raniti, sfarsitul lumii, si nu ne atinge faptul ca mii de oameni mor in accidente rutiere? O sa spuna multi ca una-i accidentul si alta-i atentatul. Pe moasa-sa pe gheata, la capitolul drumuri, suntem atat de in urma incat atentam noi la viata noastra, incepand de la pemisele de conducere obtinute mult mult mult prea usor, trecand pe la toti retarzii  pe care i-o dus mintea sa taie din fondurile alocate infrastructurii rutiere si sa le redirectioneze catre reviste cu sclipici, TVR sau alte  tanpenii, pe la capetele de creta care nu-s in stare sa gandeasca constructiv (nu tati, da' cei mai multi), tristi congenitali precum Andreea Paula VASS (in goana dupa capital - probabil electoral - distinsa doamna garanta fara drept de tagada faptul ca, pana in 2013 vom aveam in Ro peste 800 de km de autostrada - in conditiile date, automat plopul va face pere si rachita micsunele glazurate cu aroma de caramel ), Elena Udru, Pictor Vonta, Radu Berceanu si alti nesanatosi care cautau sa castige capital politic pe tema infrastructurii de transporturi, si nu mai vreau sa ma gandesc ca fac cheaguri pe vene. Mare pacat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu