duminică, 1 septembrie 2024

15 ani

Luna aceasta se implinesc 15 ani de cand m-am lasat de fumat.

Nu sunt mai lucios, mai frumos sau mai stralucitor dar in mod cert sunt semnificativ mai bine financiar. Nu stiu exact in ce masura conteaza aspectul cu nefumatul, stiu insa sigur ca intr-o anumita masura am economisit niste bani prin partea cu nefumatul.

La un calcul simplu ar fi 15 ani x 365 zile/an x 2,5 pachete /zi x 5 euro / pachet ar fi vreo 68 de mii de euro. Daca mai pun la socoteala si nefumatul jumatatii mai bune ar fi 15 ani x 365 zile/an x 1 pachete /zi x 5 euro / pachet ar mai fi inca 27 de mii de euro. Mai precis, 68+27 in total 95 de mii de euro ne-ar fi costat tigarile in acesti 15 ani.

Exista si varianta mai ieftina (si mai plicticoasa) cu rulatul tigarilor, dar daca as fi socotit timplul pe care il pierdeam sa imi mai si rulez tigarile, cred ca ieseam mult mai rau, caci timpul e bani, maica.

Ca si-n bancul cu Ferrari in care Ion se lasase de fumat si ii explica lui Bula ca a economisit bani de un Ferrari prin nefumat, iar Bula il pune pe Ion sa ii arate unde si-a parcat masina, daca ma iei pe mine cu show me the money, unde este suta de mii de euro, macar am ce arata (simtitor peste banii economisiti din nefumat).

Nu stiu daca si cat de mult ar fi ajutat nefumatul pe partea cu sanatatea, dar cred ca nu as fi reusit sa muncesc la fel de mult daca as fi ramas fumator, pe atunci oboseam mai repede. Deocamdata se pare ca toate componentele functioneaza in parametri normali, inca mai sunt bun si de munca, singura problema legata de sanatate ar fi data de faptul ca sunt obez, dupa ce m-am lasat de fumat am sarit rapid de la 75kg la 95kg, iar acum ma zbat sa cobor sub suta de kg. Daca reusesc sa revin undeva la 75 - 80 de kg, as putea sa spun ca sunt intr-o stare foarte buna, asa ca numaram caloriile, batem boracii la basket si tenis de masa si incercam sa ne tinem de intermittent fasting.

Tentatia de a ma reapuca de fumat a existat si cred ca va exista si de acum incolo. Deocamdata ma ajuta tot motivatia de baza care m-a ajutat si sa ma las de fumat, mai precis, vreu sa le asigur boracilor un start cat de cat decent, sa pot sa ii indrum si sa ii invat cat mai multe din ce stiu eu, macar pana termina ei facultatea. Pe parte materiala sper sa ii ajut sa aiba la pornire fiecare macar cate o locuinta intr-un oras decent.

Dupa cum am facut toate calculele, mai am de tras 3-4 ani ca sa le asigur boracilor si cate o locuinta de caciula si ca sa avem si noi, seniorii, imobiliare care sa ne asigure venituri peste salariul mediu din Ro. Si daca in 4 ani o sa reusesc sa sui sacii in caruta, sa-mi ajut juniorii cu ce mi-am propus, ar mai ramane ca obligatii doar cea mica cu partea de indrumare si sprijin pe timpul facultatii.

Cum ar veni, AMR 4 ani pana la prima oportunitate de reapucat de fumat, si daca trec cu bine de cei 4 ani si ating obiectivele propuse, reapucatul de fumat va veni la pachet inclusiv cu tutun cultivat de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu