Io pe cand am fost mic, am fost tare rau, da' rau-rau, pe-atat de rau, incat mi-am rupt nasul doar de trei ori. Drept urmare, s-o facut la fel de sinuos precum un drum de munte. Bun, asa am ajuns la deviatie de sept, da' faptul asta nu m-o impiedicat sa folosesc clarinetu' la respirat.
Acu' vreo cativa ani, am inceput sa nu mai pot sa bag aer prin amusinator. Jumatatea mai buna, ca sa ma duc pe la doctori, sa-mi faca si sa-mi dreaga pe moasa-sa pe gheata numa' sa sesfunde organu', pentru ca, altfel, in timp, amusinatorul infundat posibil sa duca la probleme cu inima. Iau trimitere pentru O.R.L. si plec io la capitala, ca Pacala in targ. Nimeresc la un doctor care da verdictul scurt, deviatie de sept, ma bate scurt pe umar, imi zice ca-mi face doua injectii in nas, cum ar veni, pregatitoare operatie si, hotaraste ca-s norocos, in cateva zile ma opereaza. In momentul in care mi-o facut injectiile in nas (cate una pe o parte), mi-o dat lacrimile - instant - de durere. Pusca si cureaua lata, mai putin durea cand imi rupeam nasu alt'data. Imi da o bucatica de tifon si ma tipa acasa, cum ca sa vin saptamana viitoare, la operatie. Si asa ies io nauc, cu lacrimile siroind pe fata, cu o bucatica de tifon care nu facea fata sangelui ce picura din nas, de se uita lumea la mine ca la urs.
Intre timp, s-o facut ca o aparut ceva urgente si n-am mai avut timp sa ajung la operatie, iar ami apoi, nu stiu cum de s-o facut ca nici nu prea m-o mai framantat problema. Asta pana de vre-un an, jumate, vreme din care o inceput sa ma doara gatul. Incerc io un tratament, doo, altele, la un doctor, doi, trei, nimic. Durerea statea la mine in gat si nici macar nu i se rupea de doctori si tratamente. Dupa ce s-o incercat cu fel de fel de buline si injectii (bucuria jumatatii, printre altele, o fost si asistenta prin spital, si grozav ce-i mai place sa bage ace in oameni) cu rezultate nule, s-o ajuns la concluzia ca trebuie sa-i facem loc aerului sa treaca prin amusinator, poate in felul asta se curata mai bine gatul si dispar drerile. Doar ca, de data asta, nu s-o mai legat de deviatia de sept, ci s-o hotarat ca reducem cornetele nazale ca sa desfundam conductele de aerisire.
Toata treaba o durat pana-n 15 minutele. Cam zece minute am stat cu ceva mese cu anestezic prin conductele amusinatorului, dupa care, mi-or mai dat cu putin spray cu ceva anestezic, iar apoi, in cinci minute m-o gadilat cu ceva tepusa (care-i de fapt un electrod cu doua ace), aia fiind toata treaba cu reducerea cornetelor prin radiofrecventa.Mi s-o spus sa nu-mi suflu nasul, sa nu fac baie, si alte mici maruntisuri d'astea de-ti mai coloreaza viata. Cam o ora si jumatate m-o frecat ceva arsura, partial dureros, partial sacaitor, cu vagi urme de creieri durerosi. Norocul meu si inspiratia mea o fost ca n-am ascultat de doctor si mi-am suflat nasul. Dupa ce am scos cate un cheag frumusel din fiecare nara, disconfortul si durerea au disparut in proportie de 90%. Si uite asa am ajuns sa fiu fericit.
Toata treaba fost o banalitate si zic ca merita facuta, chiar daca clarinetul nu functioneaza la capacitate, macar intra si iese aerul pe acolo si, implcit dorm deja ceva mai bine. In contuzie, acolo unde ii cazul, treaba asta cu reducerea cornetelor nazale merita facuta cu varf si indesat, fiind o metoda putin invaziva si aproape nedureroasa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Te doare, ma, te doare? :P
RăspundețiȘtergereCe te mai rontaie pe tine grija :)))
RăspundețiȘtergereBuna, puteti sa-mi spuneti unde ati facut operatia si cam cat v-a costat?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
Marius, am fost la clinica Sarafoleanu la dl. doctor Codrut SARAFOLEANU - despre care se spune ca ar fi un doctor extraordinar si un om deosebit, sau invers, tot aia (lucru despre care pot sa spun ca mi se pare cat se poate de adevarat)- toata treaba o costat 500 de lei si, asa cum am precizat si dinsus, o durat 15 minutele. Multa bafta si sanatate.
RăspundețiȘtergereAltceva mai stie dr sarafoleanul sa faca?
RăspundețiȘtergeretrebuie nu trebuie face reductia cornetelor nazale
Face un kkt doar sa justifice pe ce ia banii
Eu am o experienta neplacuta cu "distinsii doctor"i sarafoleanu
Daca-l intrebam pe gogu despre ce si cum stiu sa faca d-nii SARAFOLEANU, pare-se ca stiu sa faca multe si bini di tat.
RăspundețiȘtergereLa partea cu experientele medicale ... sa fie si toata lumea multumita si cu experiente medicale placute prin cabinete, cam greu. Propun ca fiecare cabinet medical sa aiba in "dotare" dansatoare exotice, maseuze, parapante si dansatoare din buric.
Foarte amuzant scris articolul. Mi-a plăcut mult. Acum... povestea mea.
RăspundețiȘtergereȘi eu am deviație de sept. Prin 2007 sau 2008, la sfatul unui prieten care tocmai se operase de deviație de sept la clinica dlui Dorin Sarafoleanu, merg și eu la dânsul pentru aceeași problemă. Mă consultă și îmi spune că am deviație de sept și trebuie efectuată o operație. Facem chiar o programare. Consultația m-a costat 50 de lei noi. Apoi, și în cazul meu, ca și în cazul autorului acestui articol, intervine ceva neprevăzut și anulez programarea la operație. Acum (în mai 2015) mă hotărăsc eu să scap odată de problema asta cu respiratul greu. Caut pe internet ORL Sarafoleanu. Găsesc noile coordonate. Văd că și-au schimbat sediul, că au o echipă numeroasă acum... Sun pentru o programare.
Doar că, de curând avusesem surpriza să constat că o consultație la dermatologie, care fusese 50 lei tot prin 2008, ajunsese 150 de lei în aprilie 2015. O simplă consultație dermatologică la care trebuia să se uite la o zonă a pielii și eventual să spună că trebuie să mă dau cu nu știu ce cremă. Veți spune: bine, bine, dacă vrei consultație cu plată.... Stați nițel, nu vă grăbiți. Tariful acesta nu mi-a fost anunțat în vreo clinică privată, în vreo clădire nouă și modernă, cu aer condiționat, flori și cu scaune confortabile și moderne pe culoare. Nu, nu, nu. Tariful era practicat într-o clinică de stat, o clădire veche și dărăpănată, construită în cel mai bun caz înainte de al doilea război mondial, dacă nu înaintea primului război mondial. O clădire vai de capul ei, cocoșată de vechime, nezugrăvită de ani și ani. Dermatologul avea consultații cu trimitere (așteptau două persoane la ușă), dar primea și cu plată. Nu am mai intrat intrat.... la tariful ăsta... mulțumesc dar zic pas.
Așa că, prevăzător, întreb cât costă o consultație la dl dr Dorin Sarafoleanu. Primesc răspunsul: 250 de lei. DouăSuteCincizeci de lei o simplă consultație în care se uită în nasul meu, ca apoi să îmi spună ceea ce deja știu: că am deviație de sept. Știu pentru că mi-au mai spus și alți doctori între timp, la examenele de medicina muncii. O consultație de genul acesta durează maximum 15 minute, cu tot cu discuția referitoare la programarea la operație. Așadar, la 4 pacienți pe ora, la 250 lei o consultație, avem 1.000 de lei pe oră. În 8 ore 8.000 de lei. În 22 de zile lucrătoare 176.000 de lei. Adică 39.550 euro pe lună!!!!!! Atenție, repet iarăși: tarif doar pentru consultații, adică se uită puțin în nas și spune: aveți cutare sau cutare!
250 de lei înseamnă 56 de euro. Am fost cu fiica mea în Germania la un consult și a costat 50 de euro. Așadar este mai scumpă o consultație în România dacât în Germania.
Germanii au acum salariul minim 8,50 euro pe ora. Așadar un german cu salariul minim muncește 5,9 ore ca să poată plăti consultația de 50 de euro. În România un român cu salariul minim muncește 6,25 ZILE (ȘASE ZILE) ca să plătească o consultație de 250 de lei!!!!!!!!!!!
Părerea mea este că este anormal ca medicii care lucrează la stat să aibă salarii de doar 1.000 – 2.000 de lei.
Dar la fel de anormal este ca cei care lucrează în privat să ceară asemenea tarife. Și asta pentru ce? Pentru simple consultații la care se uită la o bubică. Dacă am discuta de tarife pentru chirurgie foarte specializată, ar fi OK.
Așa că m-am oprit iarăși din demersul meu. De aceea am ajuns pe această pagină, căutam soluții, idei, variante.
Lucrurile mi se par cat se poate de simple:
RăspundețiȘtergere1. Cauti un medic bun si ajungi la el in spitalul de stat, cu trimitere de la medicul de familie (si cu cheltuieli mai mici) dar cu tot cu toate lipsurile aferente sistemului (cozi, personal insuficient, timp pierdut etc)
2. In cazul in care iti permiti si vrei sa fii tratat cat mai repede, fara pierdere de timp si in conditii mai bune, te duci la privat si in cazul asta nu se mai discuta de pret.
Exceptand parte din medicii de familie (acea parte care fie se plafoneaza fie are legatura cu meseria si tot ce fac e sa dea trimiteri le specialisti, concedii medicale fara drept si alte mizerii), am tot respectul pentru medici, atat in sistemul de stat cat si in privat si cosidera ca sunt toti nedreptatiti. E foarte greu sa faci ce fac ei si NU sunt platiti in masura a ceea ce fac.
Buna.
Ștergerede ceva timp ma confrunt si eu cu obstructie nazala sau cel putin asa mi-a spus medicul care m-a consultat.
mi-a dat sa iau nasonex timp de 10 zile cate 2 pufuri in fiecare nara dimineata si seara si sa continui tratamentul pana la 3 luni dar la jumatate adica cate un puf in fiecare nara dimineata si seara.am terminat cele 3 luni si nu isi mai facea efectul acel spray.ideea este in felul urmator cum am terminat tratamentul cum au inceput iar durerile de cap(am uitat sa specific ca pana la un medic orl-ist am fost la toti doctorii posibili si imposibili si nu stia nimeni de ce ma doare capul, ei bine la orl s-a descoperit de ce ma durea capul atat de tare), si acum nu stiu ce sa mai fac ca de respirat nu respir cum trebuie e si deranjant ma doare si capul s.a.m.d
Banuiesc ca cel mai bine ar fi sa cautati un ORL-ist cat mai bun (sunt forumuri care recomanda, am inteles ca dl. doctor Mocanu jr ar fi un doctor bun, dl Sarafoleanu de asemenea, lista fiind lunga) care sa va consulte si sa stabileasca un tratament cat mai buna. Multa sanatate!
RăspundețiȘtergereSi au preturi de te lesina.
RăspundețiȘtergere